Csikszentmihályi_Mihaly

Csíkszentmihályi Mihály

Túlélni a VUCA világot

Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus, Magyar Érdemrend nagykereszt tulajdonosa, pedagógus, egyetemi tanár, az MTA külső tagja, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás.

A bizonytalan és veszélyes környezetben a kiegyensúlyozottság és a siker mást jelent mint néhány évvel ezelőtt. Csíkszentmihályi Mihály 2003-ban megfogalmazott “Jó üzlet” (Good Business) kiáltványa azokhoz szól, akik felismerték, hogy a vezetői szerepvállalás (Leadership) lassan elválik a szervezeti hierarchiától. A hálózat-alapú működésben az értékek és az érdekek a klasszikus vállalati logikákat megkerülve találnak egymásra, miközben a feltörekvő generációk értékrendjében a “nagy egészért” érzett felelősség felülírja a klasszikus karrierutakat.

A Professzor úr 2012 óta vizsgálja, miként hoznak gyakorló vezetők döntéseket online szimulációs környezetben, és ez milyen összefüggésben van a “Jó üzlet” elvekkel. Az előadásban bemutatásra kerülő tapasztalatok több mint 10.000 “játékmenet” elemzésével formálódtak a jövő vezetői kompetenciáit bemutató gondolatokká.